Gezellige eerste dag Sign2Com – Sign+ Magazine

Standhouders op Sign2Com 2023 in Kortrijk Xpo hebben weinig reden tot klagen over de belangstelling op de eerste dag. De beurs voor de signbranche in het Belgische Kortrijk trok zondag 8 oktober, traditiegetrouw de dag voor de familiebedrijven in België, ongeveer duizend bezoekers. “Dat is vijf procent meer dan op de openingsdag in 2021”, zegt beursmanager Peter Vanbrackel.

Sign2Com opende zondag 8 oktober om 10.00 uur de poorten en duurt nog tot en met dinsdag 10 oktober (17.00 uur).

Vijf procent meer

Hij is in zijn nopjes met dit aantal. “Het is een groei van vijf procent ten opzichte van 2021”, stipt Vanbrackel aan. “Daarbij werd het vandaag 25 graden. Niet bepaald een dag voor een beursbezoek. Dus ben je op zo’n dag wel hier, dan ben je oprecht geïnteresseerd.” Het aantal Nederlanders dat we op zondag in de gangpaden tegenkwamen, leek dit jaar wel geringer dan eerdere edities.

Uiteraard op de stand van Canon de nieuwe Colorado M-serie, de eerste Colorado rol-naar-rolprinter met witte inkt. Op de beurs in Kortrijk werd getoond hoe in combinatie met de witte UVgel-inkt afdrukken met een opvallende impact kunnen worden gemaakt op relatief goedkoop LFM411 Fluorescent Paper (95 gr./m2), verkrijgbaar in Yellow, Orange en Green.

Computer screen

De Saati LTS 160 Laser op de stand van Pals Print & Screen.

En er valt genoeg te zien op de ruim zeventig stands in Kortrijk. Net als twee jaar geleden is het aanbod van DTF-printers groot. Bijvoorbeeld te vinden op de stand van Pals Print & Screen, maar tevens is daar de nieuwe Saati LTS 160 Laser te bewonderen. “De ramen voor zeefdruk worden door middel van laser voorzien van de print en daarmee kan meteen worden gezeefdrukt. Je slaat dus enkele stappen van het ontwikkelproces over”, legt Philippe De Wilde van Pals uit. De lasers op deze machine zijn compatibel met alle emulsies en typen film. Meer over de Saati LTS 160 Laser in Sign+ Magazine nummer 7.

Oscart biedt een slimme cloud tool om de content op verschillende digitale schermen te beheren (daarover later meer), maar echt nieuw is dit standalone digitale display dat geen stroom nodig heeft om de content te tonen. Net als bij een e-reader wordt het beeld ‘bevroren’. Alleen bij het laden of wisselen van het beeld is stroom nodig (batterij of USB). Ontzettend handig in een retail- of horecaomgeving

EWS X4-applicatietafel

DE EWS X4-applicatietafel van Moditech bij Papyrus Viscom.

Papyrus Viscom grijpt Sign2Com in Kortrijk aan voor het tonen van enkele producten uit hun assortiment, waarvan sommige relatief nieuw zijn, zoals de DTF-printer van STS, de XPD 724. Maar ook de Summa S3 snijplotter en de kleine snijtafel van Valiani zijn er te bewonderen, evenals de EWS X4-applicatietafel van Moditech. Deze is ontwikkeld door Patrik Johansson, een van de twee broers die ons de RollsRoller bezorgden. “De operator kan de tafel in hoogte verstellen voor een comfortabelere werkhouding”, begint hij zijn opsomming met pluspunten. “De elektronisch gestuurde aandrukrol zorgt er bijvoorbeeld voor dat de te lamineren plaat niet langer precies in het midden van de rol hoeft te liggen, maar ook dichter langs de kant de juiste druk heeft. En de tafel kan tot 25 graden worden gekanteld. Hiermee worden veiligheid, ergonomie en gebruikerservaring verbeterd.”

De in 2021 gelanceerde The wallPen, een digitale verticale ‘muurpinter’ om op locatie te werken, beleefde haar Belgische debuut op Sign2Com. De producent is gevestigd in het Duitse Wissen en bij onze oosterburen schijnen al zo’n vijftig van deze apparaten te zijn verkocht. Uitgerust met UV-inkten (CMYK en optioneel wit) en de maximale printhoogte is 3,7 meter. Lea Schlechtriemen toont op de foto hoe eenvoudig de bediening middels een 7” tablet via Wifi verloopt.

Op zoek naar resellers

Best Systems zoek wederverkopers voor hun LedUp – backlit lichtframes.

Even verderop staan Asmir Salihbasic en Franz Weissgram van het Oostenrijkse Best Systems met hun product LedUp – backlit lichtframes en desks – op de beursvloer. Het is hun eerste keer op Sign2Com. “We staan hier vooral in de hoop om meer Belgische resellers voor LedUp te werven. We opereren wereldwijd en hebben in dertig landen resellers. In België hebben we maar enkele wederverkopers en we zouden er meer willen hebben.” In Nederland werkt Best Systems samen met Van Straaten.

Eenvoudig bestelproces

Met hun frames en desks kan in een handomdraai een mooie beurstand worden opgebouwd. Om het bestelproces zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben ze een online tool ontwikkeld waarmee klanten snel en simpel hun eigen stand bij elkaar kunnen klikken en, al naar gelang de wens, kunnen voorzien van een beeld. De eindklant kan de tool gebruiken, maar ziet geen prijzen. Die zien alleen de resellers.

Hieronder een fotoimpressie van de eerste dag.

L-Shop-Team Belgium, een groothandel in promotioneel textiel, staat elke editie van Sign2Com met een bijzondere knipoog op de beurs. Eerder was de stand omgetoverd tot een wasserette of een duurzame picknickomgeving, deze keer is het thema kermis, inclusief eendjes hengelen. Directeur Michèle Bassez (foto) wist te melden dat het magazijn bij het hoofdkantoor in Duitsland is vergroot van 30.000 naar 50.000 vierkante meter.

Sign2Com is vandaag (9 oktober) en morgen (10 oktober) nog bezoeken in Kortrijk Xpo.

Lees ook: De meerwaarde van Sign2Com

Previous post Decorated Apparel Market 2023 Report Introduction and Overview
Next post MB Therapeutics uses 3D printing to create personalized medicine for children